You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Exhibition entrance tolly in Kempten

Away from the ivory tower of architecture shown in museums and in with the people – that was the architect‘s aim. A temporary exhibition tunnel was designed as an “innovative building concept” – the subject of the Swabian Architecture Prize – for the Allgäuer Festwochen. It combined old and new, existing and temporary features. Visitors were “sucked” into the Baroque pavilion through a long tunnel painted sapphire-blue on the outside, with the inside walls in crimson to dissolve spatial limits and dramatize the feeling of plunging into the building. As visitors pass through they are shown videos of the prize-winning buildings. “Taking the plunge” like this meant allowing your curiosity free rein.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 11/2004

Approaches, Entrances, Foyers

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.