You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Exhibition Building in Busan

Designed and realized in just ten months, this building’s irregularly shaped massing cantilevers over the solid plinth. The facade’s vertical foil cushions make the large volume appear lightweight. Its translucent ETFE membrane is illuminated from within at night. A real estate showroom (for up to 7 show flats) is paired up with cultural amenities. The interior is clearly organized: parking and services occupy the plinth zone, and complexly interlocked non-profit and cultural offerings the next two levels. Event spaces are inserted as volumes in the interior landscape, through which a variety of stairs and paths lead. The neutral exhibition space on the third storey is in marked contrast to the dynamic sequence of spaces below it.

This article is taken out of the following magazine:
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.