You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Documentation Centre in Vught

Vught was the largest SS-controlled concentration camp in the Nazi occupied Netherlands. The first steps to create a memorial onthe 86-acre site were taken in the early 1990s. A documentation centre with a museum has now been added that forms an entrance to the partly reconstructed camp. The clear, elongated form of this building is horizontally articulated with a fine strip pattern ofhand-made terracotta slips and slightly recessed, white-rendered bricks. The entrance is marked by a powerful canopy in sandblasted concrete. Internally, the spaces are directly linked with each other without a corridor. Based on an idea by Adolf Loos, their heights vary, according to function.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 12/2003

Plastering, Rendering and Paint

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.