You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Development Centre in Ingolstadt

The building is used for limited periods by suppliers of vehicle parts working on specific projects. The offices, situated along the north face behind a highly insulated wall clad in dark metal shingles, enjoy glare-free lighting and are subject to minimum insolation in summer. The hall space to the south forms an integral part of the energy concept (p. 448). Between the two layers of glazing are electronically operated sunscreen louvres, which control the entry of light. Ventilation flaps create a stack effect in the hall for heated air in summer. In winter, the hall serves to collect and transport solar heat. From an underground duct and via conduits in the solid floors, the offices are supplied with cool air in summer and with preheated fresh air in winter.

 

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 3/1999

Solar Architecture

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.