You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Cultural Centre in Flims

Reworked to create an urban focus for the village and used for various cultural purposes, this whitewashed cube now resembles a built manifesto. The entrance was moved from the busy street front to one side with a forecourt approach. The concrete ring beam round the edge of the roof and the surrounds to the windows, together with the uniform white coloration of the building, accentuate the rough texture of the walls and roof and the three-dimensional quality of the openings. The house was completely gutted. The new larch beam floors are supported by an internal timber-stud lining to the existing walls. Internally, the rooms are articulated by a massive, asymmetrically positioned column that rises on the rake in the attic storey to the crest of the roof.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 7/2000

Refurbishment

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.