You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Communications Centre in Rheinau

All three facades of this new triangular structure are different. The north-facing, two-storey entrance front is fitted with low-E glazing. Sunscreen glazing to the east face and an internal anti-glare screen prevent overheating. The facade overlooking the neighbouring site to the south-west consists of a closed timber-stud wall with a clerestory strip. Internally, this wall forms a neutral background for shelving and the display of products. The most striking design feature, though, is the timber roof: an economical structure, consisting of 45 prismatic elements. This is supported by an 8.50 x 8.50 m grid of circular columns with rainwater pipes internally. Bracing is provided by the solid walls of the sanitary tract.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 10/2006

Timber Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.