You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Church Community Centre in Geilenkirchen

Situated opposite the church, the new structure closes the gap between the town hall and a former shelter for the homeless, which was incorporated into the planning. A dialogue between old and new was achieved by adopting the form and rhythm of the windows and the materials found in the existing fabric, but set here within a steel framework that makes the internal structure of the new building legible. The brick panels in stretcher bond are contrasted with the solid brickwork of the older building and indicate the difference between the load-bearing inner skin and the outer skin supported by the steel framework. A continuous roof light and a sunken courtyard mark the break between town hall and community centre.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 2/1997

Interiors, Finishings

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.