You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Children’s Hospital in Basel

Architects: Stump & Schibli Architekten, CH–Basel
Structural engineering: Schnetzer Puskas Ingenieure, CH–Basel

M 1:1000 Section
M 1:1000 Floor plans
M 1:20 Vertical sections
M 1:20 Horizontal section




With its animated facade, this new clinic on a busy street literally turns heads. Passers-by experience a surpising phenomenon: from a distance the ribbon-like parapets appear to be yellow, but as one approaches the structure they become bright orange. And upon looking back a the facade, it turns light green. The change in colour is brought about through the use of multiple interlayers, whose reflective surfaces refract the light. The colourful parapets also extend to the garden courtyard. Here the triple glazing alternates with operable sashes. The design of the interiors is oriented to the needs of the children: the parquet floors and sofas in the patients’ rooms create an atmosphere reminiscent of home.

Current magazine
DETAIL 9/2019
Housing in Rural Areas, DETAIL 9/2019

Housing in Rural Areas

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.