You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Canadian Clay and Glass Gallery in Waterloo, Ontario

The museum is laid out in the form of two parallel strips offset from each other on either side of a narrow glass-roofed spine. The entrance is marked by a suspended steel canopy and six free-standing concrete cylinders – gas-fired light columns that bear an abstract resemblance to totem poles. The two-storey exhibition space in the rear tract is articulated by three geometric concrete elements that serve as individual display units. The materials – brickwork, concrete, wood, steel and glass – were left in their natural state and are not meant to provide a neutral background for the exhibits. The ample level of daylight in the museum spaces made it possible to design a relatively simple lighting system.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 2/1997

Interiors, Finishings

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.