You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Cafe and Exhibition Spaces in Bragança

The roof of this pavilion serves primarily as a public sidewalk. A series of ramps links the river level to this Portuguese city’s historic centre and invites pedestrians to stop and enjoy the views. Inside there are objects, videos and computer games for children on the environment and renewable energy. Computer-controlled LED lamps are integrated in the extremely slender, stainless-steel mullions on the transverse facade; the colour and rhythm of the lamps change with the weather. Sheets of pre-oxidized steel behind the southerly glazing absorb the solar radiation entering the cavity. Also in response to the weather, the warmed air between the glass and steel is either directed into the interior or expelled.

 

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 1+2/2009

Roofs (also available as English Edition 2/2009)

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.