You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Botanical Museum in Koshi

Situated on Mt. Godai in Japan, the museum consists of two tracts – an exhibition hall and a rectangular main building – linked by a corridor. The design sought to reflect the topography of the site and thus allow this complex to merge into the landscape. The broad roof slopes are articulated by a spine-like ridge construction. This and the free arrangement of the laminated timber trusses and rafters lend the internal spaces their organic form. Laid out to varying pitches, the rafters on the courtyard side are fixed to a tubular eaves purlin by means of individually adjustable, triangular steel elements. Where the exhibition areas open on to the courtyards, broad cantilevered roofs create a flowing transition between internal and external space.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 5/2001

Roof Structures

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.