You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Biomedical Institute in Chongqing

Building regulations required the institute to be set back from the River Yangtze, so that it was not possible to adopt the traditional form of hillside architecture found in this city. The reinforced concrete skeleton-frame structure with infill panels is covered on the outside by a skin of concrete hollow blocks. The two long facades parallel to the river form a unifying enclosure for a wide range of technical functions, which are nevertheless reflected in the lighting, spatial organization and fenestration. The building is divided into legible zones by deep incisions in the outer walls. The incisions extendas alleyways through the entire building and open up views from the road to the river, thereby creating the desired link between the architecture and the landscape.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 1+2/2002

Brick and Blockwork Walls

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.