You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Atrium House, Zürichberg

A 1960s house made way for the construction of this spacious new house in a desirable residential area overlooking Zurich. The rooms are arranged around an open courtyard, or atrium, located at the centre of the deep ground plan (21 ? 21 m). Narrow strips of pale beige French limestone were used to clad this elegant building. Each strip is fixed to the building´s reinforced concrete frame via two chrome steel ties. Horizontal joints are continuous and very narrow (3 mm), but vertical joints are offset. The windows, set in black metal frames, are either flush with the facade or deeply recessed, adding contrast and sculptural definition to the volume. Heat recovery and ventilation systems are installed.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 11/2003

Building with Stone

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.