You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
Säbu Holzbau, SRW Plan Architekten, crèche, timber hybrid construction, barrier-free, wood

Wood Hybrid Pavilion

Together with Säbu Holzbau from Allgäu, SRW Plan Architekten have built a three-storey crèche with two group rooms in the north-east of Munich. Due to the layout of the site, the client, the City of Munich, opted for a building in timber hybrid construction. The service life is designed to be at least five years. The barrier-free new building, which was built without a cellar for cost reasons, consists of wooden stud walls with wood-wool insulation and prefabricated concrete ceilings. Black-backed foils emphasise the vertical, open and irregularly arranged larch wood slats that form the outer skin. Gypsum fibre boards are installed inside. Säbu prefabricated the timber construction elements – exterior walls with window and french door installation as well as interior walls – in 20 working days.

For more information, see:
www.saebu-holzbau.de

Säbu Holzbau, SRW Plan Architekten, crèche, timber hybrid construction, barrier-free, wood

Photo: SRW Plan

Säbu Holzbau, SRW Plan Architekten, crèche, timber hybrid construction, barrier-free, wood

Photo: SRW Plan

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 5/2021
5/2021

Brickwork

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.