You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Two Seasons Hotel in Stavanger

JDS Architects of Copenhagen and Brandsberg-Dahls Arkitekter of Stavanger have won the invited competition for a new hotel building in the Norwegian city of Stavanger. The Two Seasons will house over 200 rooms on 8,500 square metres, that float over an existing parking garage, shops and cafés on ground floor.

Located along a busy street in the Stavanger city centre, the site is dynamically positioned between an old residential neighbourhood and much larger government buildings and towers. The design for the three star hotel integrates a private program with a public urban space, creating new experiences for both. 
The main volume of the hotel arranges the rooms in a ribbon configuration that floats above the existing parking garage on the site. Lifting the hotel rooms from the street provides privacy for the visitors, while creating a ground floor activated by shops, a restaurant and a cafe, in addition to the hotel lobby.

The floating ribbon takes advantage of the elevated site, with its views of the city centre and the surrounding mountains. The formal manipulations within the height regulations allow the hotel to have a diversity of views for all occupants. The walkable programmed roof terrace, cozy interior garden and conference facility on the skyline create literal and visual connections with the environment rarely found in an urban three star hotel.
Current magazine
DETAIL 1-2/2022
1-2/2022

Colour and Texture

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.