You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Technical College in Bagnols-sur-Cèze

This elongated new structure, which houses an auditorium, a media library and the teachers’ common room, marks the boundary between the paved playground and a park-like planted area. The building addresses the playground in the form of three restrained, exposed concrete cubes raised above an extensively glazed ground floor zone. In contrast, the calm long facade on the garden side is clad with large wooden panels. This longitudinal division is alsoreflected in the layout, with an access route on the playground side and the main functional areas opening on to the garden. Because of the danger of earthquakes, the building has a reinforced concrete skeleton-frame structure borne by 15-metre-deep concrete piles.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 1/2001

Concrete Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.