You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Student Hostel in Austin

In its use – sleeping, studies, dining – the hostel is not unlike a monastery. Housed in the plinth storey are communal spaces oriented to the courtyard, while the private cells above look out on to the surroundings. Laid partly projecting and offset in header bond, partly in a regular stretcher bond, the handmade facing bricks from Mexico lend this monolithic building its rough-relief character. In contrast, the courtyard facades consist of bands of fixed coloured glazing built to US standards, with air-conditioned spaces internally. The courtyard itself provides shade from the sun and has many features of an urban space.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 10/2009

Wallings, Rendering, Coloration (also available as English Edition 6/2009)

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.