You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Staff Restaurant in Herzogenaurach

The barracks on this former military site have been converted into offices. These are complemented by a new restaurant – a flat, transparent pavilion set on a lake between pine trees. The roof structure comprises a powerful grid of main and secondary beams, which permit a free layout of the slender, inclined, hinged columns – echoing the motif of the trees. To avoid overheating through the glass roof, a ventilated, micro-perforated polycarbonate sunscreen membrane was inserted beneath the beam grid. Louvres in the facade, and air-intake elements in the floor allow the building to be ventilated to a large extent by natural means. An underground duct provides an energy-saving form of preheating or cooling the air supply.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 3/2000

Glass Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.