You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Spatial transparency: Office building in Leeuwarden

In their solution, Felix Claus Dick van Wageningen Architects have distributed a total of 400 workplaces around a glass-covered atrium to provide the individual levels and offices areas an open spatial continuum at their centre. Predominant use of the colour white and a room height of three metres – an ample figure for an office building – reinforce the impression of spaciousness. Natural light is evenly distributed thanks to the storey-high glazing. Formed out of narrow, curved glass panels, the building's striking outer skin is draped around the volume like an ethereal veil, providing unobstructed views to all sides.

 

Kurze Werbepause

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 1+2/2015
Glass Construction

Glass Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.