You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Service Pavilion in Brest

Set within a newly landscaped area, the pavilion forms one element of a scheme to rejuvenate and upgrade a neglected stretch of the coast near Brest. By re-routing a road, a continuous area almost a hectare in extent was created. Various facilities are provided, including a boule ground, an open-air theatre, and greenhouses for the botanical gardens that are planned here. The pavilion accommodates public toilets and a space for equipment. An open passageway through the middle creates a visual link between the landscaped area and the shore. The load-bearing structure consists of 11 steel frames at 1.5 m centres. The slightly curved aluminium-coated, ribbed sheet-metal roof is concealed behind a peripheral upstand in a double T-beam construction. Lateral wind bracing is provided by steel plates welded on beneath the purlins. Vertical stainless-steel outer gratings with concealed fixings to the frames are designed to prevent vandalism and graffiti. The walls around the toilets and distribution room were inserted freely within this structure.
Current magazine
DETAIL 6/2021
6/2021

Cradle to Cradle – CO2 Neutral – Plus Energy – Low Tech – Recycling

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.