You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Scientific Institute in Kirkkonummi, Finland

The building nestles like a white sundeck against the wooded slope of the site. At the angle between the two wings is the central entrance hall, which links the three storeys of the structure. The white, rendered volumes of the building stepped down the slope are articulated with large areas of steel-framed glazing. The non-structural walls are in lightweight concrete blockwork with integrated thermal insulation. The same blocks were also used as an outer skin to the load-bearing reinforced concrete walls. The office spaces along the north face provide shaded computer workplaces and command a fine view of the forested slopes. The highly insulated blue-grey timber-element façade allows great flexibility in the layout of office partitions.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 1/1999

Brick and Blockwork Walls

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.