You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Patients' Support Centre in Edinburgh

This centre for cancer care is housed in a converted 19th-century stable building. The design sought to create an atmosphere of domesticity and to provide as much flexible accommodation as possible, while retaining the external appearance of the stone building. Daylight enters the full-height central entrance space through a ridge rooflight. The entrance hall is flanked on both sides by smaller spaces on two floors. These rooms can be divided off by folding/sliding doors. The insertion of light steel ridge beams allowed the removal of the timber rafter ties. This was necessary to create the headroom required for the intermediate floors. The ridge beams bear on the gable walls and on two steel A-frames on either side of the entrance hall.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 6/1997

Refurbishment

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.