You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
Silo, Kopenhagen, COBE

Once a granary, today luxury apartments: The Silo in Copenhagen

This transformation was far from simple.  Firstly all the openings had to be cut out of the thick, entirely solid concrete walls. Internally there were hardly any floor slabs, these were later inserted. Despite the numerous interventions made in the 50-year-old grain storehouse the raw aesthetic of the rough concrete surfaces in the building’s interior has been retained.

Dan Stubbergaard, founder of COBE, describes it as follows: “We wanted to preserve the spirit of the silo as far as possible, its monolithic exterior as well the majestic concrete interior. That’s why we fitted a shell of galvanised steel over it, which will develop a patina in the course of time. The building’s roughness and raw beauty reflect the character of the port and evoke the industrial past.”

Kurze Werbepause

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 5/2018
DETAIL 5/2018
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.