You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Office Building in Klaus

Set in a heterogeneous industrial area in Vorarlberg, Austria, this advertising agency headquarters stands out for its transparency and the formal rigour of its glass and concrete exterior. Visitors are welcomed by a staircase that bears them in a gentle wave-like motion up to the piano nobile. This reinterpretation of the “escalier d’honneur” communicates a sense of spaciousness. At the head of the stairs, behind a screen of glass and perforated metal, the staff staircase is visible. It links all three floors of the building: the staff parking area at ground level, the open-plan offices on the first floor, and the unit offices for the management on the second floor, as well as a rooftop basketball court.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 5/2004

Staircases and Lifts

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.