You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Museum of Art in Lille

Forming part of the city’s programme to establish itself as an important cultural centre, the extension and refurbishment of the Musée des Beaux-Arts include a 720 m2 horizontally glazed area at ground floor level through which daylight enters the new exhibition spaces in the basement. The slightly sloping glass surface (1%) is supported by six aluminium-clad steel beams in which air-conditioning and lighting are housed. The 5.45 x 1.90 m glass panels above the beams are supported by a grid of steel channels. The administration is accommodated in an adjoining tract. The façade consists of 416 double-glazed panels, the outer panes of which, in mirror safety glass, are printed with a silver grid and reflect the Palais opposite.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 5/1997

Flat Roof Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.