You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
Waterfrom Design, Interior Design, Shenzhen, China

Menu with a view: Restaurant in Shenzhen

Waterfrom Design created a stage-like atmosphere spanning two levels that dramatizes the entire process from preparing the menu to serving the meal to enjoying it. This process is made visible from a multitude of perspectives, all of which are a suitable backdrop for selfies. “People desire the feedback that they receive as soon as they share real experiences on virtual platforms”, Nic Lee explains, chief designer of Waterfrom. The mutually immersive character of both realms of life and the resulting ambivalent relationship between closeness and distance are the Leitmotif for the design of the Doko Bar.

With its completely glazed longitudinal facades, the restaurant interior faces the street along the front and the shopping arcade towards the back. Set back from the facade by one metre, a curtain encircles both levels from top to bottom, obscuring the view. More than 10,000 reflective nylon strings create a space within the space and provide the activity inside the restaurant with a strange, otherworldly feeling. Only the integrated window openings made of brushed stainless steel and a cube con­sisting of bronze-coloured coated sheet steel that intersects the space guarantee unobstructed views. Users can traverse the intermediary zone and hunt for the best photo motif. Nodes emit clouds of vapour that heighten the unreal quality of this scene.

Kurze Werbepause

Further information:

Team: Nic Lee, Elvin Ke, Richard Lin, Joe Dai
Structural engineering: aecom.com
Acoustic Design: bose.cn

Current magazine
DETAIL 12/2020
DETAIL 11/2020

Concrete Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.