You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Luminous Urban Design by Reflexion

The Zurich-based office Müller & Truniger Architekten, which emerged from an ideas competition, provided a concept for the creation of a new attractive urban space to connect a converted area in Winterthur with surrounding districts. Underground passages for pedestrians and cyclists were created on both sides of a track corridor and across road cuts, as well as two urban squares. The lighting design of Reflexion AG by Daniel Tschudy and Jonas Godehardt also forms part of the overarching design ­elements. It includes indirectly-­illuminated roofs, benches illuminated from underneath and a ­45 m-long light wall with colour sequences that change according to the time of day and season.

reflexion.ch

Kurze Werbepause

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 7+8/2018
DETAIL 7+8/2018, Urban Spaces

Urban Spaces

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.