You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Light for the Scrovegni Chapel by iGuzzini

Due to this asymmetry, the wall with the window openings receives considerably less light than the opposite one. The constantly changing lighting conditions made it impossible to adequately view the Giotto frescoes. A new lighting concept now compensates for the inhomogeneous, natural lighting.

Iguzzini’s Palco CoB spotlights and laser blades in Tunable White evenly accentuate the famous colour shades, the gold of the halos and the Giotto blue. ­After a colour analysis of the frescoes, a spectrum was defined specifically for the concept.

A lighting installation was ­installed in the chapel in which the artificial light is continuously coordinated with daylight dynamics. Sensors in the chapel permanently measure the variations in the natural light input. Based on this collected data, an algorithm activates a dynamic LED system that continuously adjusts the artificial light quantitatively and qualitatively to the current moment. Shadow areas and perceptible glare points can thus be avoided.

www.iguzzini.com

Kurze Werbepause

iGuzzini, Scrovegni-Kapelle, lighting

Photo: Cristian Fattinnanzi/iGuzzini

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 11/2018
DETAIL 11/2018, Lighting and Space

Lighting and Space

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.