You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Leibniz Computer Centre in Garching

Computer centres of large firms and institutes are typically elaborate, hermetically sealed rooms situated – out of sight – in the basement. At Leibniz Computer Centre in Garching, the architects have developed a new typology, for which there had been no prototype. The building is arranged in three segments: a teaching wing, a departmental building and the cube for the computers. The auditoria slide past the departmental building and create a forecourt at the main entrance. Beginning in these public areas, the programme elements become increasingly discreet as one moves past offices oriented to the north and finally approaches the bridge on the third floor which leads to the computer building.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 5/2007

Concrete, Masonry and Stone

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.