You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Industrial Training College in Bregenz

Located on a site next to a busy railway line, the existing college was to be extended by further classrooms and training workshops. The latter were accommodated in five storeys stacked on top of each other and form a 128-metre-long tract that screens the rest of the site from noise. Access corridors were laid out on the side facing the railway and form a glazed projection with an outer skin of aluminium louvres. The rooms on the courtyard side are situated behind a façade comprising an outer layer of lapped sheets of single glazing and a double-glazed inner skin, with apron panels forming a thermal separation. The outer panes of glass are fixed in a slightly open position, so that the rooms can be ventilated via the intermediate cavity cells.
This article is taken out of the following magazine:
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.