You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Housing and Office Development in Sint-Denijs-Westrem

Erected on the foundations of the previous building, the present development was required to have a dual function. It was to be an advertising agency today with scope for conversion to housing tomorrow. This called for an open, flexible layout.

Set on a white concrete plinth, the black sculpture is reminiscent of a modern villa, yet the north-light roof construction has the character of industrial architecture. Concealed behind the zinc cladding is a steel-reinforced timber post-and-rail structure. Daylight enters through four north-light roofs, creating a diffused lighting mood in the white internal space. In this environment, the furnishings, designed by the architects, make their own restrained effect.

Architects: NU architectuuratelier, Gent
Project architects: Arunas Arlauskas, Armand Eeckels, Halewijn Lievens Structural Engineer: Babel BVBA, Gent

Current magazine
DETAIL 9/2019
Housing in Rural Areas, DETAIL 9/2019

Housing in Rural Areas

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.