You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Housing and Commercial Building in Böblingen

The building adopts the height of the adjoining structures in the road. A broad cantilevered roof at the top over the set-back living storey stresses the independent form of the cube. The open fronts facing on to the public square consist of room-height areas of glazing alternating with bays of wood louvres, behind which are opening lights. The louvres serve as solar shading and also as a guard against falling. The staircase tract is in a solid, closed form of construction with a two-leaf exposed concrete wall and slit windows. Internally, too, untreated concrete surfaces dominate. The timber window surrounds and a few painted areas are the only colour notes. The floors are supported on six exposed concrete columns and allow a flexible layout.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 8/1997

Concrete Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.