You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House near Sarzenau, France

The design of the house was largely determined by two factors. The local authorities required a traditional building form with a slate-covered pitched roof. In response to this, the architects clad the structures entirely in slate, so that they resemble a pair of black monoliths sculpted in stone. Secondly, the location on an uncultivated moor called for a clear protective form. Set in a circular area of sand, which is meant to prevent the encroachment of the wilderness, the two parts of the house are approached via raised timber walkways and linked by a glass and preoxydized-steel structure. To the south, they open with large areas of glazing to the River Pernef. The interiors, painted in warm orange tones, form a striking contrast to the austere exteriors.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 6/1999

Building with Stone

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.