You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Waldenbuch

The house is built on a steeply sloping site. From the access road to the north, it appears to be a two storey structure; from the south, on the valley side, all four storeys are visible. Conceived as a house for a number of generations living together, it has a variable spatial layout. The tower-like form of the design is the outcome of the limited site area. Outwardly, the building is distinguished by a simple rendered façade, galvanized steel members and a large timber-boarded element on the south face. The shallow-pitched roof is visually divided from the main volume of the house by a band below the eaves. The steel balconies suspended from the face of the building also serve as sunscreens for the large areas of glazing.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 7/1997

Balconies, Oriels

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.