You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Munich

The brief required a compact, economical, architecturally restrained building that would also be energy-saving in use. The architects designed a low-energy house with a floor area of 141 m2. Large areas of glazing to the west face and a south-facing collector installation allow the active and passive exploitation of solar energy. The highly insulated construction consists of a timber frame with prefabricated wall and floor elements. The gable ends are clad in uncoated cement-bonded flat panels. The west façade has a variable appearance as a result of the sliding-pivoting sunscreen elements. These consist of panels with horizontal larch louvres. The lower shutter element can be slid aside or cranked up to form a sunscreen pergola.
This article is taken out of the following magazine:
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.