You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in London

The glazed rear extension to this house replaces a former brick structure and brings daylight and open views into the rear rooms. In the western half, the existing floor was continued out to the new façade, dividing the bathroom on the lower level from the study above. The study is linked to the rear garden by a light steel staircase. In the eastern half, the glazed front encloses a double-height space. At the upper level, a small steel and glass balcony was inserted between the two side walls. The façade construction consists of steel angle frames with large-area double glazing. The pairs of angles are screwed together with an intermediate layer of high-density PVC to form a thermally insulated composite structural element.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 6/1997

Refurbishment

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.