You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Gerlingen

A residual site on a north-east-facing slope with a broad view over the Strohgäu area north of Stuttgart offered space for the erection of a single-family house. The local authority imposed strict conditions, one of which was that the house should have a tile-covered roof with a minimum pitch of 23°. In spite of the tight constraints, the compact volume of the building conveys a sense of freedom and openness. The location of the individual rooms on the lower garden level allowed the entrance level to be designed as an open living space that extends up to the underside of the roof. This hall-like space affords views out on three sides, from where it also receives light, and it enjoys direct visual links with the study and the outdoor sitting area.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 5/1999

Pitched Roof Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.