You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House Extension in Constance

This 21-metre-long extension to a 16th-century former winepress building has a maximum width of 3.80 m and presents its narrow face to Lake Constance. The new structure consists of two elements: an introverted concrete cube and an elongated irregular tract that seems to float above it. This long tract is supported in point-like manner: by four roller bearers on the lower structure, and by a concrete column beneath the projecting section. The bathroom repeats the floating motif in the form of a concrete cube projecting through the façade and separated from it by a band of glazing. At the western end, a two-storey oriel window is wrapped round the corner of the building. Primary colours are used with restraint, but are set off to striking effect against the white rendered walls.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 7/1997

Balconies, Oriels

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.