You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Grocery Shop in Varano, Italy

Set on the visual axis between the ruins of the Castello and the remains of the Palazzo Pallavicini, the shop, with its 1960s’ concrete barrel-vault roof, was not appropriate to its historical location. The structure has now been enclosed in a casing of brickwork typical of the area. The plain faces of the new storeroom are contrasted with the front facing the Castello. The shopfront is divided into a rhythmic colonnade surmounted by an entablature. Framed at the sides by projecting end walls, it establishes a bold interplay of solids and voids. A continuous steel girder spanned across the massive brick piers supports a new concrete slab that forms a protective “portico” over the shopfront area and allows the windows to recede into the shade.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 1/1999

Brick and Blockwork Walls

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.