You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Film Studio in Barcelona

By locating this development in an industrial zone on the outskirts of the city, it was easier tointegrate the great bulk of the building into the urban fabric. Immediately behind the street front are access routes that lead to a series ofsmaller spaces for production and post-production purposes. The large studio is situated to the rear. The broad glazed opening in the street face – a reference to the format of a cinema screen – affords glimpses of the interior. Depending on the angle of view, the glazing appears reflecting or transparent by day, while at night, internal movements are visible through the outer skin. A row of poplars screens the street front from the summer sun. The building has a steel skeleton frame with concrete block infilling internally and an outer skin of wood-fibre-concrete panels. This simple form of construction, together with the polished floor screeds and the ribbed metal sheeting to the soffits, provides a neutral background for the changing film scenes within.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 3/2001

Simple Forms of Building

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.