You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Courtyard Renovation at the Technical University in Prague

The civil engineering faculty’s courtyard had not been used for years. Now a generously scaled, multi-functional area offers additional types of space and fosters communication. First the courtyard facades were taken down. Then the space was enclosed with a 18 ≈ 24 m roof. The surrounding rooms receive daylight from light sheds and wrap-around windows. The new hall was set up so that it can quickly be reconfigured as study space, exhibition zone, lecture hall or conference hall. The furniture is multi-functional as well: it doubles as exhibition surface or has an acoustic function. The two new stairs and a circulation gallery give access to the green classroom boxes suspended from the new roof structure.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 11/2009

Refurbishment (also available as English Edition 1/2010)

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.