You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Community Building in Ballerup, Denmark

This low-energy building was designed as a community centre for the housing developments Egebuen and Egestrædet. The façades consist mainly of highly insulated mahogany window elements with triple glazing and a low-emission inner coating. The façade panels are clad externally in cedar. Equal areas of transparent and translucent glazing create unusual indoor lighting conditions. The internal sunshading is in the form of light-fabric roller blinds, which also provide a visual screen. Ventilation occurs via three roof lights and clerestory strips in the façades, which are opened partly automatically by thermostatic controls and partly by hand. The kitchen and sanitary core, the floor elements, the columns and roof are in exposed concrete.
This article is taken out of the following magazine:
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.