You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

College in Zurich

The homogeneous facade – concrete blocks wrapping evenly around the cornice and the corners – of this municipal building in Zurich provides few clues as to its contents. The cube-like massing – home to two colleges – was hollowed out to create an atrium; the foyer and the auditorium, which are used by both facilities, directly adjoin this space. Stairways are hidden in two load-bearing cores; all classrooms are oriented to the city. Solid floor slabs – which are shifted from one floor to the next – influence the acoustics favourably. With its exposed-concrete walls and stone floors, the interior courtyard has an urban flair. In contrast, the classrooms’ glass-fibre veneered walls bring to mind a residential setting.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 5/2007

Concrete, Masonry and Stone

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.