You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Chapel in Tirschenreuth

Built in conjunction with a home for senior citizens in the Upper Palatinate, this ecumenical chapel is meant to draw local residents into the lifeof the new community. The plain, cubic form of the chapel is contrasted with that of theold people’s home. The engineering brick walls are articulated by narrow recessed windows extending over the full height of thefacade. Strips of milk-glass set over the openings internally seem to broaden them in appearance and create soft lighting conditions. The spacing of the window slits decreases towards the altar, making this the most brightly illuminated area and the focal point of the chapel. The walls are finished internally with shimmering aluminium paint and seem to cometo life in this unusual lighting mood.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 1+2/2002

Brick and Blockwork Walls

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.