You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Cemetery with Funeral Chapel in Enkering

Located close to an Autobahn and a planned express railway line, the cemetery is visually and acoustically screened by a 100-metre-long precast concrete slab wall with a belfry at one end. The wall is articulated by stone blocks inserted in the vertical joints between the slabs. A gravel path leads to the funeral chapel, the walls of which are in brickwork so as to provide a large thermal storage mass and to ensure a natural means of cooling. The void between the reinforced concrete ceiling slab and the timber roof structure is insulated at top and bottom and functions as a thermal buffer. The floor and façades are finished with Jurassic limestone from the region. In order to exploit the cooling effect of the earth, the floor was not insulated.
This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 6/1999

Building with Stone

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.