You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
Apple Vistor Center, Foster + Partners, Photo: Nigel Young / Foster + Partners

Apple for Visitors: The New Visitor Centre in Cupertino

The main load of the broadly cantilevered carbon-fibre roof rests on a solid concrete core, which houses ancillary spaces. Only part of the roof load is borne down to the foundations by the glazing. The roof seems to float above the ground, since the storey-height butt-jointed glass facade — without load-bearing sections — is scarcely perceptible and allows interior and exterior space to merge visually with each other. Softly illuminated wooden soffit panels create a link with the olive trees outside.

Internally, the pale timber conjures a warm atmosphere in which a cafe, an area containing a model of the entire campus as well as a shop are located. On the roof terrace, visitors can enjoy a cup of coffee while contemplating the world of Apple, its new buildings and an artificially created Californian park landscape. 

Kurze Werbepause

A detailed print documentation of this project is available in our issue DETAIL 3/2018.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 3/2018

Theatre Structures

See magazine
Product teaser