You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
Adrien William, Playster, Büro, Montreal, ACDF Architecture

An Identity-Shaping Colour Scheme: Company Headquarters in Montréal

The challenge consisted in creating a work environment that conveyed creativity as well as productivity. This has resulted in a diverse world caught between a spaceship and a living room: hard, white surfaces contrast with colourful carpets of sheep’s wool.

The existing space occupies one level of a 1980s office tower. Measuring 1,671 m², its spatial distribution required only minimal adaptations to the new plan. Bright, open-plan offices are arranged in a horseshoe around an inner access corridor whose futuristic look gleams in the smooth, glossy white of the walls and the highly reflective flooring of polished epoxy resin.

Dedicated spaces to either side form a buffer zone set between the open area and the corridor; meeting rooms and working areas for smaller teams open onto the open-plan office. The foyer, games room and fully-glazed, informal conversation niches in monochromatic colour concepts face the hallway.

The company’s logo, which features graphically overlapping blocks of colour, served as inspiration for the textile pattern of the geometrically irregular areas of wool carpeting that dominate the bright, open offices and dining areas along the glass shell of the building.

Kurze Werbepause

A detailed print documentation is available in our issue DETAIL inside 2/2018.

Further articles to the issue DETAIL inside 2/2018 are available here.

This article is taken out of the following magazine:
INTERIORS I2/2018
inside 2/2018

inside 2/2018

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.