You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
Photo: Wai Kay Photography

A Sumptuous Impression: Aēsop Store in Singapore

Inside, the architects have taken up the history of the place, a former nutmeg plantation, and the subterranean location of the shop in a shopping gallery. The abstraction of an upside-down forest and the choice of materials with all its colours and language of form recall the genius loci: the walls are painted in the colour of nutmeg blossoms. Thin oak slats representing tree trunks hang from the ceiling, which symbolizes the forest floor. The “trees” form a gentle wave that accentuates the fixture islands with their movement. Lamps have been discreetly placed among the hanging installation.

Between the dark-painted ceiling and the carpet of sisal fibres, nine delicate columns, each made of four brass pipes, carry the round tables used to present the cosmetic products. A washstand and a sales counter of the same materials give this space a sumptuous look. The unique fixtures, which are comprised of standardized elements, have become an international trademark of Norwegian architecture studio Snøhetta for their design of the Aēsop shops. 

Kurze Werbepause

Project manager: Thomas Fagernes

Construction management:
 Leong Goh (Aēsop)

Washbasin:
 www.sikijang.com  

Current magazine
DETAIL 11/2017
DETAIL 11/2017

Materials and Finishes

See magazine
Product teaser
Advertisement