JAN

Minimal mantra: Atrium house, Spain by Fran Silvestre Architects.

Spanish minimalist Fran Silvestre Architects takes advantage of the strong Spanish sunlight to define bold, sculptural cubic forms and a sloping topography that unexpectedly allows daylight to enter the basement of this striking house.

The plan has an “L” shaped configuration that part encloses a pool on two sides leaving open a view over the Sierra Calderona mountains.

The building is pulled away from the site boundary at its back edge allowing light to penetrate deep in to the basement level and setting-up a linear courtyard that will be shady at certain times of the day. Full height glazing around the pool elevations can be drawn back creating a seamless transition from inside to out.

The architecture is disciplined, controlled, cool yet exciting! But who can manage the Zen like lifestyle the architecture proposes?

This is a house where a used teacup left hanging around for too long threatens to blemish the prospect of a perfect existence.

Gratitude to arkinetia for drawing this project to my attention.

This entry was posted in architecture and tagged , , , , . Bookmark the permalink.