You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
Barn Rijswijk by Workshop architecten

An Old Barn Redesigned: Barn Rijswijk by Workshop architecten

On a picturesque estate with hundred-year-old fruit trees, the client wanted a modern replacement for the old barn from the 1960s. The new barn should house an apartment as well as stables and storage areas. The architecture of the new structure responds to the landscape and the historical buildings found on the land – and translates the traditional building forms into a contemporary language of style.

The building is divided into three main areas which correspond to their functional requirements: a barn, an intermediate zone and an apartment with a garden terrace. Generous windows offer a view of the old orchard; they also accentuate the contrast between the conventional shape of the structure and its contemporary interpretation. A semi-transparent intermediate zone, characterized by the change in roofing material, connects the two main areas of use and serves as shelter from the elements. What’s more, the house is clad with a black-coloured fir formwork that communicates with the light-coloured wood inside the house.

Kurze Werbepause

Current magazine

DETAIL 7+8/2017
Serial Construction, DETAIL 7+8/2017

Serial Construction

See magazine

Product teaser

Advertisement